Illanvers 2013

cartell10Celebrar la desena edició d’Illanvers ens omple de satisfacció per diversos motius. Arribar als 10 anys n’és un, recordar totes les veus poètiques que l’han fet possible n’és un altre, i no menys important el fet que, a pesar de les dificultats de tothom conegudes, gràcies al suport i a les mostres de solidaritat de tanta gent hem pogut continuar endavant, un any més, amb el festival.

Divendres dia 2 d’agost a les 22 h. al Centre Internacional de Gravat d’Alaior i dissabte dia 3 a les 22.30 h. al Bastió des Governador, a Ciutadella, presentarem de nou aquesta fusió de poesia, música, fotografia i pintura que és Illanvers. Els poetes que enguany hi participen són Jordi Florit Robusté, Maria Galetta, Senyor Ca, Tòfol Mus, Sílvia Pons, Edgar Alemnay i Antoni Català. Com sempre, una trobada de generacions i de propostes ben diferents de l’expressió poètica de Menorca.

Em quedava el compromís, si més no amb mi mateix, d’explicar el procés que hem viscut enguany després que el Departament de Cultura decidís deixar d’organitzar Illanvers. Un compromís adquirit davant totes les mostres de suport que abans esmentava, davant tants oferiments d’ajuda que vam rebre quan es va saber la decisió de la consellera de cultura. Ens va commoure veure com tanta gent s’implicava en el nostre projecte i açò ens va empènyer més que mai a continuar Illanvers amb el mateix format i característiques de sempre.

L’associació que ha acollit enguany el recital ha estat Acció Cultural de Menorca que va manifestar una excel·lent disposició a l’hora d’oferir-nos el seu suport material i econòmic, de manera que pràcticament n’assegurava la realització sense gaire dificultats.  Illanvers va rebre també el suport de l’Ajuntament d’Alaior i de l’Ajuntament de Ciutadella a través de les respectives regidores de cultura Isabel Rodríguez i Sili Pons. Na Sili, a més a més, que havia participat com a poeta en el recital, ha fet les gestions necessàries davant l’Institut d’Estudis Baleàrics perquè aquesta institució financés l’edició del llibret. També l’editorial Arrela va voler col·laborar destinant un euro de la venda de cada poemari de Versos per la llengua a les despeses d’Illanvers. Dins aquest capítol s’ha d’incloure l’ajut econòmic que finalment va voler atorgar la pròpia consellera de cultura al recital d’enguany. He de referir-me també a Josep Pons que, des del primer moment, ens va oferir la sala Multifuncional des Mercadal que ens solucionava tots els problemes de logística i ens estalviava molta feina i despesa econòmica. Vam intentar, però, que el recital es pogués fer, com és habitual, a l’aire lliure, ja que l’estiu ens convida a asseure’ns a la fresca de la nit.

A tots els que han ajudat en les noves circumstàncies i a tots els que d’una manera o altra ens han manifestat el seu suport, o s’han brindat per fer feines, els volem expressar el nostre més sincer agraïment. Ells han fet possible que, enguany, una altra vegada, torni Illanvers a omplir la nit d’agost amb la paraula essencial de la poesia i que puguem gaudir en directe dels nostres poetes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Llengua i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Illanvers 2013

  1. Alexandre Pineda Fortuny ha dit:

    Una salutació, des de Barcelona. Desitjant-vos molts èxits, en la lluita contra el ferotge neofranquisme que heu de suportar.

  2. peregomila ha dit:

    Moltes gràcies Alexandre! Llàstima que no puguis ser-hi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s