Vacances

Sol ser habitual que el final de les vacances deixi un regust amarg de finitud i una sensació de cosa inacabada, d’obra incompleta. Les vacances, quan són llargues i ben aprofitades, ens habituen, com els vicis més conspicus, a una flonja sensació de benestar, de temps suspès en l’espai inabastable de la beatitud. Quan són curtes, una setmana posem per cas, la sensació pot arribar a ser de frustració absoluta.

Quan hem intentat planificar, amb cura monàstica, el curt temps de què disposam per fer una infinitud de coses que el feinejar diari ens impedeix dur a terme, la majoria de vegades arribarem al darrer dia amb un munt de projectes fatalment inassolibles que, malgrat la nostra més inamovible voluntat, s’hauran malmès en l’imprevist i el transcurs real del temps.

Quan no podem sortir de viatge i el temps és curt, avar i procliu al desànim, val més no fer cap pla. Deixar que les hores s’escolin en la dolça placidesa d’assaborir el descans, com llisca delicadament un cos sota els llençols, mentre gaudim de les coses més senzilles. Una bona lectura, per exemple, que faci oblidar-nos del món exterior i esdevingui única realitat tangible, aliens a la premsa, les notícies, la vacuïtat televisia i Internet. Concentrar-nos en l’espai únic on se situa el jo que ens xuclen les obligacions quotidianes. Becar, plàcidament, de tant en tant, com submergits en alcohol hipnòtic, assaborir el perfum que es desprèn de les hores benignes, deturades, poderoses.

No conjurarem l’amargor d’arribar al final d’un temps beatífic, però evitarem el sentiment de derrota per tot allò que volíem fer i hem vist frustrat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Dietari i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s